KAKO DA OČISTIM SVOJ ORGANIZAM?

Često čujemo pitanje: „kako da očistim svoj organizam“?

Da li ste se zapitali koliko vodite računa šta unosite u svoj organizam i da li ste spremni da zbog svog zdravlja promenite svoje životne navike?

Kada se priča o detoksikaciji organizma, uglavnom se misli na neki kratkoročni process. Neophodno je da se detoksikacija shvati na jedan ozbiljniji način I da se životne navike menjaju iz korena zarad zdravog načina života I jakog I stabilnog imuniteta.

Šta podrazumeva detoksikaciju organizma? – Nalazimo se u svakodnevnom dodiru sa toksinima. Ove otrovne hemikalije nalaze se svuda oko nas I podrazumevaju zagađivače, metale, aditive I pesticide koji narušavaju imuni sistem I prirodni balans našeg organizma.

Ti toksini se nalaze u vodi, vazduhu I zemljištu I na različite načine dospevaju u organizam. Budući da se nalaze svuda oko nas, zaista je nemoguće izbeći ih, ali, moramo pokušati da umanjimo uticaj koji imaju na naš organizam I imunitet. Budući da je naš organizam kompleksni mehanizam koji funkcioniše I čiji su delovi povezani, nemoguće je na brzi način očistiti organizam od svih otrovnih materija koje se vremenom apsorbuju I postaju deo te “mašinerije” koja čini jedan organizam.

KAKO DA OČISTIM SVOJ ORGANIZAM?

Detoksikacija prirodnim putem

Detoksikacija prirodnim putem, odnosno čišćenje organizma prirodnim putem može biti uspešno sprovedena uz pomoć dodataka ishrani, prirodnih čajeva I menjanjem loših navika u ishrani.

Šta podrazumeva detoksikacija organizma prirodnim putem? – Ona podrazumeva umereno konzumiranje zdravih namirnica. Kada se govori o smanjivanju količine toksina u organizmu, reba krenuti od eliminisanja brze hrane. Detoksikacija prirodnim putem podrazumeva više procesa:

 • Umerena ishrana – voće I povrće I izbacivanje brze hrane I aditiva
 • Umereni trening – Proces znojenja poptomaže izbacivanje toksina iz organizma. Stres koji je jedan od glavih uzročnika taloženja toksina u organizmu se na ovaj način uspešno oslobađa. Samim tim, dobijamo više energije I umanjujemo negativan uticaj životne sredine.
 • Čist vazduh – Redovno provetravanje prostorija I česti boravak na planinskom produčju dovodi do bržeg oslobađanja toksina iz organizma
 • Dijeta – Korist dijeta ili uzdržavanja od hrane je nadaleko poznato I korisno kako za održavanje optimalne telesne težine, tako I za izgradnju zdravog imunog sistema
 • Povećan unos tečnosti u organizam – Voda je glavni pokretač života na Zemlji I glavni gradivni material našeg organizma.
KAKO DA OČISTIM SVOJ ORGANIZAM?

Detoksikacija organizma – Limun

Limun je nadaleko poznat kao supervoće I superhrana. Konzumacija tople vode sa limunom, ujutru, na prazan stomak je odlična navika koja može imati višestruke korisne indikacije na rad celokupnog organizma. Jedan ovakav napitak može učiniti čuda za naše zdravlje. Dovoljno je da iscedite malo limuna u čaši mlake ili tople vode I da počnete da uživate blagodeti ovog napitka.

Koje su to prednosti i benefiti koje dobijamo iz kombinacije vode i limuna?

 • Povećava energiju – Popravlja raspoloženje na samom početku dana I može da se koristi umesto jutarnje kafe
 • Jača imunitet – Zahvaljujući vitaminu C, štiti od prehlade I gripa, pomaže organizmu da se izbori sa virusima I bakterijama
 • Pomaže prilikom mršavljenja
 • Ima antibakterijska svojstva
 • Korisna je kombinacija koja utiče na zdravlje moždanih ćelija
 • Poslednja istraživanja su pokazala da je jak saveznik u borbi protiv kancera
 • Jača jetru I ubrzava varenje
 • Štiti organizam I utiče na creva
KAKO DA OČISTIM SVOJ ORGANIZAM?

Detoksikacija organizma čajevima

Čajevi se preporučuju uvek I u svakom stanju organizma. Oni imaju različite funkcije, a u zavisnosti od biljaka koje se nalaze u sastavu, različito deluju na organizam. Koji su to čajevi koji su najpogodniji za detoksikaciju organizma?

 • Zeleni čaj – Ogroman sadržaj antioksidanasa koji na uspešan način čisti organizam od nakupljenih toksina
 • Kopriva – Čistač krvi I prirodni booster energije
 • Čaj od đumbira – Savršen za rast energije I održavanje zdravog imunog sistema

Detoksikacija organizma hranom

Koje su to namirnice koje se preporučuju kada je reč o detoksikaciji organizma? – Jabuke I južno voće, zeleno povrće poput spanaća I kelja,sirovo povrće I orašasi plodovi.

Kada se uhvatite u borbu sa detoksikacijom organizma – budite strpljivi. Na pitanje: „KAKO DA OČISTIM SVOJ ORGANIZAM“ ne očekujte brze rezultate zato što je detoksikacija organizma proces koji traje. Naoružajte se vitaminima i mineralima i krenite u borbu za vaše zdravlje. Isplatiće se.